Martha Luna

Waar geluk is de rijkdom in jezelf tot uitdrukking brengen in je leven.

Mensen helpen dit te leren (her)ontdekken is voor mij een groot voorrecht!

In 1959 ben ik in Mexico aan de grens met de VS geboren en opgegroeid in een bicultureel gezin. In 1984 ben ik naar Nederland geëmigreerd. Ik ben getrouwd met een Nederlander en ben moeder van een tweeling (1997). Van huis uit ben ik pedagoge en onderwijskundige. Aan de Universiteit Utrecht heb ik een postdoctorale opleiding counseling gevolgd en ik ben gepromoveerd op het gebied van leerlingbegeleiding. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd op het gebied van Diversiteit* en Zijnsoriëntatie**. In de VS heb ik, onder andere, aan de Johns Hopkins University  trainingen over Diversiteit gedaan. Aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht  heb ik de driejarige Zijnstraining gevolgd. Lees meer over mijn opleiding op https://www.linkedin.com/in/martha-luna-rubio-70127518

Al ruim 20 jaar houd ik me bezig met begeleiding op de volgende gebieden: docentenbegeleiding, schoolloopbaanbegeleiding, begeleiding van diversiteitsonderzoek en persoonlijke ontwikkeling. Lees meer over mijn expertise.
Opdrachtgevers waren onder andere: Universiteit Utrecht, Hoge School Utrecht, Hoge School Rotterdam, ROCMN en Universidad Nacional Autónoma de México.

Het is mijn drijfveer en passie mensen te helpen de unieke rijkdom in zichzelf te leren (her)ontdekken en hun hoogste dromen waar maken. Ik vind het heel mooi wanneer mensen boven de negatieve invloeden en beperkingen uit het verleden uitstijgen en voor de creatieve kracht in zichzelf kiezen! Mijn kracht zit in het scherp kunnen doorzien wat er in een bepaalde situatie werkelijk speelt. Door mijn levens- en professionele ervaring op het gebied van diversiteit kan ik met sensitiviteit en helderheid individuen en teams begeleiden in het benutten van onderlinge verschillen vanuit eigenheid en verbondenheid.

Mijn aanpak is eclectisch. In mijn praktijk combineer ik methoden uit de moderne, westerse psychologie met eeuwenoude oosterse wijsheid. Daarbij bouw ik op mijn brede en internationale opleiding en werkervaring.
De Zijnsgeoriënteerde visie als ‘levenskunst’ verrijkt mijn leven en werk. Het inspireert me om het beste uit mijzelf te willen halen en mijn leven en werk vorm te geven vanuit wie ik écht ben. Dit aan anderen door te geven beschouw ik als mijn missie en verantwoordelijkheid.
Lees meer over mijn inspiratie en missie.

 

* Het erkennen, waarderen en benutten van verschillen in waarden, attitudes, cultuur, overtuigingen, etnische achtergrond, sexuele geaardheid, kennis, vaardigheden en levenservaringen tussen de individuen binnen een groep.

** Zijnsoriëntatie is letterlijk je oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan, die vrij is van al je patronen, gevoelens en gedachten. Wanneer je dat doet, raak je contactvol aanwezig in het NU en kom je in contact met inspiratie, kracht en levenslust. Lees meer op www.zijnsorientatie.nl

 

 

Dr. Martha Luna, LunaTopConsult, Joos van Clevelaan 10, 3723 PG Bilthoven, T: 06 83 125 250, info@lunatopconsult.nl